Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine

Splošni pogoji spletne trgovine www.asmont.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Ponudnik

Spletno prodajo www.smolej.si izvaja podjetje ASMONT d.o.o., Zabredje 36, 8233 Mirna, Slovenija. Podjetje je registrirano dne 15. 3. 2019, kot družba z omejeno odgovornostjo (d.o.o.). Družba je zavezana za plačilo DDV (ID št. Za DDV: SI39875202)

ASMONT d.o.o., posluje v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi.

Cene in DDV

Vse cene objavljene nas spletni strani veljajo le za nakupe opravljene in zaključene na spletni strani www.asmont.si. Vse cene navedene na spletni strani ponudnika so končne cene. Cene so v evrih (EUR) in vključujejo ustrezno stopnjo davka na dodano vrednost – DDV, razen če je izrecno navedeno drugače. Cena navedena ob posameznem izdelku ne vsebuje stroškov dostave.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in ostali pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Veljavnost naročila/ponudbe

Cene za izbrano blago veljajo do datuma veljavnosti ponudbe, ki je naveden na naročilu/ponudbi.

Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen brez predhodnega obvestila.

Veljajo cene in ostale ugodnosti (popusti, darila, način dostave, soudeležbe pri poštnini …) na dan oddaje naročila. Velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • Plačilo po predračunu z nakazilom na TRR podjetja

Plačilo lahko izvedete na osnovi prejetega elektronskega naročila in predhodne izbire omenjene opcije.

  • Plačilo s kreditno-plačilnimi karticami
    Mastercard, Visa in Visa Electron. Sprejemamo tudi debetne kartice sistema Mastercard.
    Plačila potekajo preko isstema Stripe (kartični sistem). Ob nakupu ne boste preusmerjeni na drugo stran.
  • Plačilo na obroke preko Leanpay

Po izbiri te opcije lahko nakup preprosto razdelite na do 48 obrokov. Pogoji storitve na leanpay.si

Svoj Leanpay limit lahko preverite na https://app.leanpay.si/vendor/pre-qualified?vendor=njnk8e

Potrditev naročila

Ponudnik naročilo smatra za potrjeno po prejemu celotne kupnine na TRR podjetja.

Dobavni rok

Dobavni rok je 6-7 tednov od potrditve naročila in začne teči od dneva, ko kupec naročilo potrdi s plačilom. V primeru kolektivnega dopusta ali praznikov se dobavni rok ustrezno podaljša.

Posamezen artikel ima lahko tudi opcijo hitrejše dobave, v kolikor je artikel že delno ali v celoti izdelan (je na zalogi). Kupec lahko opcijo hitrejše dobave preveri na priloženem kontaktu.

Dostava s Pošto Slovenije

Ponudnik bo blago dostavil v dogovorjenem roku na naslov, določen za dostavo.

Pogodbeni partner za dostavo je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo izpolnil bolj učinkovito. Pošiljke so zavarovane za primer izgube in poškodbe.

Izdelki se pošiljajo s paletno pošiljko zaradi bistveno manjše verjetnosti, da pride do poškodb.

Dostava je možna na območju Slovenije.

Strošek dostave

Za izdelke, katere je možno naročilo v celoti izvesti preko spletne trgovine, je dostava BREZPLAČNA, vkolikor je cena izdelka vsaj 100€.

Za izdelke v dekorjih izven tipskih vzorcev navedenih na spletni strani, oziroma v primeru, če so izdelki dimenzijsko ali kako drugače prilagojeni ali pa jih zaradi velikosti/oblike ali katere druge omejitve dostavne službe ni mogoče pošiljati po pošti, se dostava zaračuna na podlagi izračuna glede na oddaljenost mesta dostave od sedeža podjetja oz. skladišča podjetja Smolej. Dostava je v tem primeru obračunana kot posebna postavka na individualni ponudbi za izbrane izdelke.

Lasten prevzem iz skladišča Asmont

V primeru lastnega prevzema se za izdelke, katere je možno naročilo v celoti izvesti preko spletne trgovine, obračuna dodaten popust. Dodaten popust ne velja za izdelke na podlagi individualne ponudbe.

Prevzem se izvede na prehodno dogovorjen termin s tehničnim oddelkom podjetja, ki vas kontaktira, ko je izdelek pripravljen za prevzem.

Izdelki se dobavljajo razstavljeni (ali delno razstavljeni), tako da je možen prevzem tudi z osebnim vozilom primerne velikosti. Ponovna montaža je enostavna in ne zahteva posebnega znanja in/ali orodja.

Odstop od naročila

Skladno z določili Zakona o varstvu potrošnikov ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Kupec si lahko s spletne strani prenese elektronski obrazec za odstop od pogodbe ali pošlje katerokoli nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. V tem primeru ponudnik nemudoma pošlje kupcu po elektronski pošti potrdilo o prejemu takšnega odstopnega obrazca na trajnem nosilcu podatkov.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 14 dni po oddanem sporočilu o odstopu od pogodbe (nakupa). Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Vračilo vplačil bo izvedeno nemudoma oziroma najkasneje v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Ponudnik vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga. Izdelek, ki je predmet vračila, mora biti nerabljen, nepoškodovan in v originalni embalaži.

Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

V skladu s 43.č členom kupec za izdelke, ki so bili prilagojeni oz. po meri izdelani posebej zanj (barvna, dimenzijska prilagoditev, izdelava povsem po meri), nima pravice do odstopa od pogodbe, razen, če se s ponudnikom dogovorita drugače.

 Zavrnitev naročila

Trgovina www.asmont.si lahko naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in s podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti, zavrne, kupec pa ne more zahtevati izpolnitev naročila, odškodnine ali druge oblike ugodnosti.

Obdelava naročila

Trgovina www.asmont.si bo z aktivnostmi, potrebnimi za izvedbo sprejetih naročil, pričela takoj po prejemu. Pri izbiri opcije plačila na naš TRR, bodo aktivnosti za izvedbo naročila stekle po prilivu finančnih sredstev.

Hranjenje naročila

Oddano elektronsko naročilo je shranjeno pri ponudniku. Na zahtevo potrošnika, le-ta kopijo naročila prejme na elektronski naslov oz. na fizični naslov, ki je naveden v naročilu. Zahteva se lahko poda na naš elektronski naslov ali pisno ponudniku.

Če kupec prevzeto blago vrne, mu kupnino vrnemo takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu odstopa od pogodbe oz. po prejemu vrnjenega blaga, in sicer s poštno nakaznico ali na osebni transakcijski račun kupca. Po želji vam blago lahko zamenjamo za drugega.

Blago lahko vrnete po pošti na naslov:
ASMONT, d.o.o.,
Zabredje 36,
8233 Mirna,
Slovenija

Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je lahko navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Proizvajalec je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom ali računom ponudnika.

Vračilo blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu, kupec z vračilom nima stroškov.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Uporabljeni bodo izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Če teh informacij ne želite prejemati, nas o tem obvestite po elektronski pošti na naslov: www.asmont.si.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Z uporabo naše spletne strani se hkrati tudi strinjate z uporabo informacij na način in v zgoraj opisanih primerih.

Registrirani uporabnik je za varovanje osebnih podatkov odgovoren tudi sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Varnost

Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, neželenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se odda preko e-poštnega naslova ali pisno na naslov ponudnika. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec/potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno oz. z izvensodno poravnavo, če pa to ne bi bilo možno, bo spore reševalo stvarno pristojno sodišče v Novem mestu.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Podjetje ASMONT, d.o.o., obiskovalce spletne strani ter potencialne in že obstoječe stranke, ki imajo status potrošnika v smislu prvega odstavka 4. člena ZIsRPS, v skladu s tretjim odstavkom 32. člena ZIsRPS obvešča, da ne priznava nobenega izvajalca IRPS kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko začne v skladu s tem zakonom, kar pomeni, da se morebitni spori, v primeru, da jih stranki ne uspeta rešiti sporazumno, rešujejo pred pristojnim sodiščem.

V podjetju ASMONT, d.o.o., spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. V najkrajšem možnem času bomo potrdili prejem pritožbe in jo obravnavali v roku 8 (osmih) dni od njenega prejema. Po svojih najboljših močeh si bomo prizadevali, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Drugi pogoji

Podjetje ASMONT, d.o.o., si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.
Pridržujemo si pravico tudi do vsebinskih in drugih sprememb.
Tekstovne napake so možne in zanje ne prevzemamo odgovornosti.

Opozorila

S potrditvijo naročila potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom splošnih pogojev poslovanja, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjeni.